Kita Masih Ada Peluang – Cheng Hoe

Ketua jurulatih Harimau Malaya, Tan Cheng Hoe percaya pasukannya mampu menebus kekecewaan pada perlawanan akhir kedua Piala AFF Suzuki 2018 di Hanoi, Sabtu depan, setelah sekadar seri 2-2 di tempat sendiri dalam aksi final pertama malam tadi.

Cheng Hoe mengakui anak buahnya bermula baik dalam tempoh 10 minit perlawanan, sebelum hilang tumpuan sekali gus membolehkan Vietnam menjaringkan dua gol selepas 25 minit perlawanan, lapor Bernama.

Namun, beliau optimis skuad negara mampu meraih keputusan positif pada aksi timbal balik di Hanoi itu.

“Secara keseluruhan kita bermain dengan baik tetapi kita membenarkan dua jaringan mudah pasukan lawan. Kita bermula baik sebelum pemain hilang tumpuan.

Skuad Harimau Malaya bangkit daripada ketinggalan dua gol, sebelum pemain pertahanan Shahrul Mohd Saad menanduk masuk bola untuk gol pertama diikuti jaringan menerusi sepakan percuma menarik diambil Muhammad Safawi Rasid untuk menyamakan kedudukan 2-2.

Sementara itu, Ketua Jurulatih Vietnam Park Hang-Seo dilaporkan kecewa dengan keputusan perlawanan malam tadi, walaupun pasukannya berjaya menjaringkan dua gol di tempat lawan.

“Saya agak kecewa dengan keputusan seri ini di tempat lawan, dan kita perlu melakukan lebih baik di Hanoi,” katanya.

Sementara itu, Muhammad Safawi mengakui perlawanan berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil itu merupakan aksi paling berintensiti tinggi bagi skuad negara sepanjang kempen Piala AFF Suzuki edisi kali ini.

“Saya merasakan perlawanan ini sengit dan kita juga bolos awal, jadi itu memberi sedikit tekanan.

“Tetapi kami berjaya menyamakan kedudukan dan saya gembira menjaringkan gol kedua hasil bantuan rakan sepasukan. Kita ada 90 minit lagi untuk cuba melakukan yang terbaik dan dapatkan keputusan positif,” katanya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *