Sultan Ibrahim: Jangan Ganggu Wanita Itu

 

SULTAN Johor Sultan Ibrahim Iskandar menitahkan orang ramai supaya tidak mengganggu wanita yang didakwa cuba memeluk dan mencium Baginda ketika konvoi DiRaja singgah di Bandar Baru Ayer Hitam sempena program Kembara Mahkota Johor 2017 pada Isnin lalu.

Sultan Ibrahim menegaskan bahawa wanita itu tidak mencium Baginda dan perkara ini jelas sebagaimana dalam rakaman video.

“Beliau cuba berkata sesuatu di telinga kiri saya tetapi saya tidak dapat mendengar kerana keadaan persekitaran yang bising,” titah Sultan Johor kepada Royal Press Office di Istana Pasir Pelangi, Johor Bahru hari ini.

Sultan Ibrahim bertitah wanita itu tidak melakukan apa-apa kesalahan jenayah dan meminta polis supaya lebih bijaksana dalam mengendalikan kes ini.

Kejadian pada jam 8.45 pagi itu dipercayai berlaku di hadapan sebuah restoran makanan segera ketika Sultan Ibrahim berangkat tiba di Taman Medan Putra, Ayer Hitam sempena program Kembara Mahkota Johor 2017.

Wanita itu didakwa memeluk bahu kanan dan cuba mencium pipi kiri Tuanku Sultan, sebelum ditahan pihak polis untuk diambil keterangan berhubung tindakannya dan siasatan masih dijalankan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *